Lőni tanulnak a magyarok

A menekültválság óta megduplázódott a lőterek látogatottsága.

Múlt hét szombaton magunk is kilátogattunk egy Budapest határában található lőtérre, ahol aztán különböző marok fegyvereket és puskákat próbáltunk ki. A lőtér hirdetésére egy kedvezményeket kínáló oldalon bukkantunk. Itt lehetőség van arra, hogy törvényes és biztonságos módon mindenki kipróbálja magát a fegyverek világában.

A fegyverkínálat amatőrök számára meglehetősen szélesnek mondható, van többek között MCM (Margolin pisztoly), M4A1, Glock17, Marlin Camp puska, P9RC, stb. A gépkarabélyok nem a szabványos NATO, hanem 22-es kispuska, vagy 9×19 mm Parabellum lőszerekkel működnek. Érthető módon, a karabélylőszerek túl erősek lennének egy kisméretű zárt lőtéren.

A lőtér teljesen biztonságos, minden fegyverekkel ismerkedő mellett végig ott áll egy oktató, aki segítségére van és lesi mozdulatait.

Ha szükséges, képesek akarnak lenni az önvédelemre

Mint megtudtuk, a lőterek látogatottsága az elmúlt egy évben megduplázódott. A legtöbben ott fognak először fegyvert a kezükben. Sokan a véres terrortámadások után döntöttek úgy, hogy legalább alap szinten elsajátítják a fegyverek kezelésének ismeretét. Az érdeklődés megnövekedése mögött a menekültválság és a nők elleni tömeges erőszakos támadások is ott állnak.

Nemi erőszak is történhetett a kölni szilveszteri őrjöngésben

A beszámolók alapján az észak-rajna-vesztfáliai tartományi gyűlés (Landtag) vizsgálóbizottságának legutóbbi ülésén a Lobby für Mädchen nevű, lányokat és fiatal nőket segítő egyesület koordinátora, Frauke Mahr elmondta, hogy két erőszakos közösülésről is tudnak. Az áldozatok januárban jelentkeztek náluk telefonon, egyikükkel csak egyszer beszéltek, a másik viszont még mindig a kliensük, rendszeres támogatásra, tanácsadásra szorul.

Messze nem csak férfiak akarnak tudni bánni a fegyverekkel, a gyengébbik nem tagjai is legalább akkora számban képviseltetik magukat a lőtereken.

A lövészet, mint sport tehát reneszánszát éli ma Magyarországon. Kétségkívül nem a legolcsóbb szórakozás, de akit egyszer magával ragad, annak minden pénzt megér. Ha úgy adódik akkor pedig tényleg jól jöhetnek az ismeretek, de azért reméljük, hogy nem adódik úgy soha.