Rettenet sokat szívnak a postások az Erzsébet-utalványokkal

Újabb botrány van kibontakozóban a kormány gyengécske kampányfogása körül: nem elég, hogy először a kormányhivatali dolgozókkal hordatták volna ki a szavazatvásárló alamizsnát, nem elég, hogy sok nyugdíjashoz ennek is csak a fele jutott el, a kormány most hagyja, hogy a postásokon verje el a port a közvélemény.

A Miniszterelnökség lerázta magáról a felelősséget, mondván, ez a Magyar Posta hatásköre, ám ők nem szívesen vállalnák át a terhet. Álláspontjuk szerint ők "csak kézbesítenek".

Ahogy az lenni szokott a kis magyar valóságban, a kellemetlen következmények ezúttal is a szamárlétra legalján állók nyakába szakadnak:

a hiányzó utalványokat hiába kereső címzettek az egyszerű postásokon töltik ki dühüket.

"A mi becsületünk forog kockán" - kommentálták a helyzetet a HVG-nek nyilatkozó postások, akik arra panaszkodtak, hogy az sem hatja meg az ügyfeleket, hogy az utalványokat lezárt borítékban kézbesítik, így fizikai képtelenség, hogy kilopják az utalványokat.

"Mindennap megjegyzik, hogy kilopjuk a felét"

 

- mondta egyikük.

Az egyik névtelen informátornak 460 utalványos borítékot kell kézbesítenie december 31-éig, de napi szinten ennek csak töredékét tudja célba juttatni.

A postásoknak ráadásul arra is ügyelniük kell, hogy az egy házban élők egyszerre kapják meg a 10 ezer forintot, mert már abból is volt problémázás, hogy valaki még nem kapta meg az utalványát, de a szomszédja már igen.

"Én nem tőlük sajnálom, de ez botrány" - idézte a HVG az egyik kézbesítőt.

A megszólalók szerint a posta amúgy is krónikus emberhiánnyal küzd, ezért külön megterhelő számukra ez a nevetséges cirkusz.

Hova lett ötezer forint? Már megint baj van a nyugdíjasok Erzsébet-utalványával

A portál megkereste a Miniszterelnökséget, és megkérdezték, miért csak 5 ezret kaptak a nyugdíjasok, és arról is érdeklődtek, mikor kapják meg a másik felét, ám azt mondták nekik, ez nem az ő hatáskörük, hanem a Postáé.