Erőszak és zaklatáshullám a szomszédban: Megkéseltek egy osztrák nőt, mert Bibliát olvasott

Több városban pedig szexuális zaklatások történtek szilveszterkor Ausztriában.

Egy kis "túlreagálás" búcsúzóul

Még csütörtökön történt az az incidens, melynek során a felső-ausztriai Timelkam menekülttáborában egy 22 éves afgán bevándorló késsel esett neki egy osztrák hölgynek, akit keresztény migránsok hívtak meg a létesítménybe, hogy felolvasson számukra a Bibliából.

A Kronen Zeitung beszámolója szerint a fiatal férfi berontott a konyhába, ahol a keresztény gyülekezet a felolvasást hallgatta, majd szó nélkül rátámadt áldozatára, akit a mellkasán próbálta megszúrni, de szerencsére a nő vastag télikabátja felfogta a döfések javát, így a hölgy kisebb sérülésekkel megúszta az incidenst.

A kiérkező rendőrök letartóztatták az afgán fiatalembert, aki saját bevallása szerint "személyes okokból kissé túlreagálta" a Biblia-olvasást.

Tippeljen, melyik vallás volt a legüldözöttebb 2016-ban?

Egy friss tanulmány szerint bizony a kereszténységről van szó.Massimo Introvigne, az Új Vallások Tanulmányi Központ (Cesnur) igazgatója a Vatikáni Rádiónak adott interjút, melyben kifejtette: szerinte a fenti adatok lesújtó és egyben aggasztó képet rajzolnak ki a kereszténység világban elfoglalt helyéről.A szervezet által készített felmérés szerint különösen Afrikában vannak veszélyben a hitüket gyakorló keresztények:

Kölni "újévköszöntő", osztrák kiadás?

Az újév sem indult jobban az osztrákok számára: a kiemelt biztonsági intézkedések ellenére szilveszterkor Innsbruckban öt nő tett panaszt szexuális zaklatás miatt

A rendőrség közlése szerint öt-hat "külföldi kinézetű", 30 év körüli férfi erőszakoskodott a német, román és olasz állampolgárságú nőkkel. Az ügyben egyelőre senkit sem vettek őrizetbe, a térfigyelő kamerák felvételeinek kiértékelése még tart.

Salzburgban három nő tett feljelentést, egyikük szerint az elkövető "ázsiai külsejű" volt, egy másik leírása alapján egy "déli országból származó" férfi támadt rá. A harmadik nőt egy helyi taxisofőr zaklatta, akit a hatóságok már őrizetbe is vettek.

A salzburgi rendőrség szóvivője szerint - tekintettel a tavalyi tapasztalatokra - nem kizárt, hogy a következő napokban további nők fognak feljelentést tenni szexuális zaklatás miatt.

Az osztrák fővárosban három szexuális támadást jelentettek a rendőrségen.

Több száz embert vettek őrizetbe Kölnben

Kölnben 1800 rendőr, 350 közterület-felügyelő és egy magán biztonsági szolgálat 250 munkatársa ügyelt a rendre, hogy elkerüljék az egy évvel ezelőtti eseményeket. Tavaly szilveszterkor szemtanuk szerint észak-afrikai, illetve "arab kinézetű emberek" nők ellen több száz szexuális támadást követtek el, és sokat közülük kiraboltak az észak-rajna-vesztfáliai városban. A gyanúsítottak többsége Németországban tartózkodó bevándorló volt.