Megszülettek az ítéletek! Hazugságbizonyítványt kapott a kormánypárti sajtó

Szűcsné Major Ildikó szerint ez azóta tapasztalható, mióta a Fidesz-KDNP-hez közelálló nagyvállalkozók sorra felvásárolják a különféle sajtótermékeket.

A Jobbik jogi lépéseket tett: néhány hónap alatt 28 sajtópert nyert meg az Origoval, a Riposttal, a Lokállal, a Magyar Időkkel, a Pesti Srácokkal és a 888-al szemben, mely kiadványoknak a párt jelképesen egy hazugságbizonyítványt adott át. A jobbikos önkéntesek ezen felül „Fidesz sajtóosztály” és „Hazugsággyár” matricákkal felvilágosító kampányt kezdenek a Habony Árpádhoz köthető sajtótermékek kapcsán.

A Jobbik elképesztőnek tartja, hogy a Fidesz lejárató kampányait a lakosságnak kell kifizetnie, hogy közpénzből támogatnak olyan lapokat, amelyeknek bírósági papírjuk van arról, hogy hazugságokat írnak. Szűcsné legújabb példaként megjegyezte, hogy a dunaújvárosi önkormányzat illetékes bizottságában kedden arról döntöttek, hogy a Lokál helyi terjesztését 5 millió forinttal támogatják, miközben még az előterjesztést máskülönben megszavazó fideszes bizottsági tag is lesújtóan fogalmazott a lapról. A csütörtöki közgyűlésen – alighanem a közhangulat nyomására – levették a napirendről a javaslatot.