Ilyen egy mentőállomás fűtés, illetve melegvíz nélkül, hóban és fagyban

A mentőkocsi lehet az épületben fagyoskodók menedéke.

A hangot az egyik munkatárs adta meg egy bejegyzésében, amiből kiderült, hogy két hete sem fűtés, sem meleg-víz nincs a szóban forgó mentőállomáson, miközben odakint mínusz tizenkét fokot is mértek már, hozzátette: az egyik dolgozó behozott egy pb gázzal működő fűtőtestet, de már az is elromlott.

Beszédes, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nem engedte fotózni a sajtó helyszínre érkező munkatársait. Kiderült azonban, hogy mikor elromlott a kazán, akkor az ügyeletes mentősök egy része a gépkocsikban, a másik egy tűzoltólaktanyában húzta ki az emberpróbáló hideget. Később a segítőkész lakosság és az OMSZ hozott új fűtőszerkezeteket.

Ugyanakkor az elektromos hálózatot könnyű túlterhelni. Szerencsére beüzemelték a gázkonvektorokat is, a hőmérséklet ennek köszönhetően az épület egyes helyein eléri a 10 fokot, máshol továbbra is fagypont körüli. Az elkeseredett dolgozók megjegyzik, hogy nem feltétlenül tesz jót az emberi testnek, ha a 24 órás szolgálat alatt folyamatosan hidegnek van kitéve. A kazánt állítólag aközben is szerelték, miközben az OMSZ kommunikációs osztálya arról adott ki közleményt, hogy már minden a legnagyobb rendben.

A mentősök nem a közvetlen főnökséget hibáztatják, hanem a bürokráciát, a közbeszerzési rendszert, az önkormányzatot. Elmondásuk szerint azért is „könyörögniük” kellett, hogy a helyhatóság eltakarítsa a havat a mentőállomás elől

Elkeseredettek, de bíznak abban, hogy rajta vannak az ügyükön.