Ásotthalom is kiállt Budaházy György és társai amnesztiája mellett

A 2006 és 2010 közötti, politikai ellenállásként értékelhető cselekmények elkövetőinek adnának amnesztiát.

„A tegnapi napon Ásotthalom képviselő-testülete 1 tartózkodás mellett megszavazta azt az előterjesztésemet, amellyel csatlakoztunk Kerepes város felhívásához, amely kezdeményezi, hogy az Országgyűlés adjon törvényi úton közkegyelmet a 2006 és 2010 között a hatalom erőszakos gyakorlása vagy megtartása elleni politikai ellenállás körében elkövetett cselekmények miatt indítható, indított és már lezárt büntetőeljárások érintettjeinek.

Ebbe a körbe tartozik az első fokon 13 évre ítélt Budaházy György és 16 társa, akiket összesen 125 év fegyházra ítéltek. Nyolcan közülük ismét előzetes letartóztatásban várják a teljesen bizonytalan kimenetelű és időzítésű jogerős ítéletet.

Közvetlen jogi következményekkel ugyan nem jár, de mégis nagyon fontos erkölcsi kiállásnak és üzenetnek számít a kerepesi felhívás (amelyhez fideszes önkormányzatok is csatlakoztak), amely gyakorlatilag szóról szóra ugyanazt tartalmazza, mint a kezdeményezésemre a Jobbik által korábban a parlamentnek benyújtott közkegyelmi javaslat. Ennek megszavazásához nyújthat segítséget, ha minél több önkormányzat csatlakozik ehhez a felhíváshoz.”