Már több mint egyharmada összegyűlt az olimpiaellenes aláírásoknak

138 ezer aláírást kell összegyűjtenie a Momentum mozgalomnak február közepéig ahhoz, hogy elérje egy fővárosi népszavazás kiírását. Úgy tűnik, sikerrel fognak járni.

Noha várhatóan csak csütörtökön összesítik az eddig összegyűlt aláírásokat, ugyanakkor a Magyar Nemzet úgy tudja, múlt hét csütörtök óta már körülbelül 55 ezer aláírásnál tartanak.

A mozgalomnak politikai szinten az LMP és a Kétfarkú Kutyapárt segít gyűjteni, de ezek csak töredékét teszik ki az 55 ezres számnak.

A Momentum mozgalom által indított NOlimpia nevű kezdeményezés célja meggátolni a 2024-es olimpia budapesti szervezését, ugyanis alig burkolt véleményük, hogy a rendezvényt szétlopná a kormány és holdudvara.

A kormány által készíttetett PwC-felmérés alapból 774 milliárd forintra lőtte be az olimpia szervezését, de a valóság ennek a többszöröse lenne: átlagosan 1524 milliárd forintra szoktak kijönni az események, az infrastrukturális fejlesztések pedig még ezen kívül jönnek rá – írja honlapján olvasható magyarázatában a szervezet, ami úgy becsli, az olimpia megnyerése így 3-5 ezer milliárd forintos kiadást jelentene a költségvetésnek.