Kivágta a szövetségi kapitányt a Gyárfás-utód

Bienerth Gusztáv, a MÚSZ január 8-án megválasztott új elnöke budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az átalakítás értelmében a mindenkori edzőbizottság vezetője - aki jelenleg Sós Csaba - látja majd el a kapitányi feladatokat.
 
A felnőtteknél Hargitay András, az utánpótlás válogatottnál Petrov Iván, a nyíltvízi szakágban pedig Gellért Gábor megbízatása szűnik meg ezzel.
 
Az elnökségben egyébként kettővel kevesebben vannak, ugyanis Kiss László és Sass Katalin azonnali hatállyal lemondott posztjáról. Újságírói kérdésre az elnök elmondta: a korábbi szövetségi kapitány Kiss nem indokolta döntését. Hozzátette: szintén távozott a főtitkár, Szántó Éva, aki a nyári vizes világbajnokság szervezőbizottságában betöltött ügyvezetői posztjának ellátására szeretne koncentrálni.
 
A Fidesz-közeli Bienerth Gusztávot még megválasztása előtt mutattuk be részletesen:
 

Tényleg ezt akarták Katinkáék? Őt ültetné a kormányzat Gyárfás helyére

A Fradi és a kormányzat is támogatja, hogy Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos legyen Gyárfás Tamás utódja a Magyar Úszó Szövetség élén. Úgy tűnik, mintha a Fidesz a saját emberét tolná az elnöki székbe, a helyzet azonban ennél is összetettebb.