Fillérekért jutnak lakáshoz a IX. kerületi fideszesek - A rendőrség szerint ez nem baj

Hajmeresztő okokból nem nyomoznak az önkormányzati lakások ügyében.

Mészáros László, a Fidesz–KDNP IX. kerületi önkormányzati képviselője például egy felújított, 63 négyzetméteres lakást bérel havonta 68 ezer forintért. Görgényi Máté, szintén fideszes önkormányzati képviselő, pedig havi 118 ezer forintért bérel egy 104 négyzetméteres lakást.

De többen is kedvezményesen jutottak ingatlanokhoz az önkormányzattól: a volt alpolgármester lánya például 8,7 millió forintért akasztott egy 72 négyzetméteres lakást.

A gyanús ügyletek miatt Tényi István, az ország feljelentőrekordere fordult a hatóságokhoz, ám beadványát a következő indokkal utasította el a Budapesti Rendőr-főkapitányság:

a felsorolt példák szerintük még csak fel sem vetik a hivatali visszaélés vagy a hűtlen kezelés gyanúját.

A feljelentést elutasító határozatból még egy dolog kiolvasható:

a BRFK nyomozói nem értették (vagy nem akarták megérteni...), miről szól a feljelentés, és a feljelentésben hivatkozott cikkek.

A nyomozók szerint ugyanis az indokolja az alacsony árakat, hogy a lakásokat a bérlőknek és a vevőknek kellett felújítaniuk. A valóság ezzel szemben az, hogy helyettük ezt az önkormányzat végezte el, ahogy az a Tényi által hivatkozott cikkekben szerepel is.

A rendőrök azt is közölték: sem a feljelentő, sem pedig az ingatlanmutyit bemutató cikkek írói nem tudhatták, milyen állapotban is voltak pontosan a lakások az átvételkor.

Itt a lehetőség, kedves olvasóink, hogy nyomozzunk kicsit, nem kell aggódni, nem lesz nehéz, csupán a következő kérdést kell megválaszolni:

Vajon, ha egy cikk azt írja, hogy a szóban forgó lakásokat felújított állapotban adták át, akkor milyen állapotban voltak az adott lakások átadáskor?

Meghackelte építési szabályzatait a IX. kerület? - Oda a városkép, ha sokkal magasabb házak épülnek

Szűcs Balázs, a IX. kerület főépítésze is reagált a portálunk kérdéseire a ferencvárosi házbontásokat illetően, de az országos politika sem maradt közömbös az épített örökségünk körül kibontakozott vita kapcsán: az Alfahírrel Hegedűs Lorántné, a kerület jobbikos országgyűlési képviselője osztotta meg gondolatait az ügyben.