A bíróság döntött: a PR-Telecom azonnal köteles visszatenni kínálatába a Hír TV-t

A PR-Telecomnak azonnali hatállyal vissza kell helyeznie műsorkínálatába a Hír TV-t abban a 70 ezer háztartásban, amelynek programcsomagjából januártól kivette.

A Budapest Környéki Törvényszék indoklásában többek között a Hír TV nézőinek mint fogyasztóknak érdekeire hivatkozott, akik a PR-Telecom jogellenes magatartása miatt nem férnének hozzá az ország első hírcsatornájának műsorához.

A szolgáltató decemberben jelentette be, hogy egyoldalú szerződésmódosítással kiveszi csomagjából a Hír TV-t, amely ezután pert indított. A csatorna korábban arról is beszámolt, hogy 3,4 milliárd vissza nem térítendő állami támogatást kapott a PR-Telecom.

Kirakják a Hír TV-t, pornó és Vajna tévéadói jönnek helyette

Eléggé átlátszó módon akarják kinyírni a Hír Televíziót, amely már nem számít kormányzati sajtóorgánumnak, mióta Simicska Lajos azzal a bizonyos „g"betűvel kezdődő jelzővel illette egykori barátját, Orbán Viktor miniszterelnököt. A Hír Televízió csaknem 14 éve áll szerződésben a PR-Telecom nevű kábelszolgáltatóval, de a cég most hirtelen úgy döntött, januártól nem sugározza tovább körülbelül 70 ezer ügyfelének Magyarország első hírcsatornájának műsorait - számolt be a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet tavaly decemberi cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy a cégadatbázis szerint a PR-Telecom többségi tulajdonosa egy máltai offshore cég, a Central Eastern Cable & Media Group Limited. A máltai cégbíróságtól beszerzett iratok alapján ennek a társaságnak 2015-ben még ugyanaz a máltai vagyonkezelő cég volt a tulajdonosa, mint annak a luxusjachtnak, amelyen a milliárdossá lett felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc nyaralt.

Tavaly december 2-án jelentette be saját újságjában, a Magyar Hírlapnak adott interjújában Széles Gábor, hogy eladta az Echo TV-t Mészáros Lőrincnek.

Az Echo TV-ről Mészáros a 444-hu kérdésére azt mondta, „jó tévét, nézhető tévét, jobboldali tévét” szeretne, amelyre támaszkodhat majd a Fidesz a kampányban.