Bukás lett a filmből, ami rávilágított a valóság és vászon közti különbségre

A kritikusok szerint teljes bukás az Egy kutya négy élete című film, amit már itthon is vetítenek a mozik. Az állatkínzási botrányt tehát a sima kudarc követte.

Az előzetese alapján aranyos kutyás családi filmnek ígérkező alkotás már akkor megkapta az első pofont, amikor nyilvánosságra került egy felvétel arról, hogyan kényszerítették bele a kutyát a hömpölygő vízbe egy jelenet kedvéért:

 

A kutyának nem lett baja, de látható, ahogy a film készítői nemes egyszerűséggel elfelejtettek egy fontos különbséget ember és állat között, jelesül: utóbbi nem tudja, hogy vigyáznak rá, és azt sem, hogy ő éppen egy színész. Ezt a kutyát egy jó jelenet kedvéért (tegyük félre az álművészkedést: a profit kedvéért) a halálfélelmére fittyet hányva kényszerítették a mesterséges folyóba, ahonnan egyébként a felvétel végén látottak szerint alig bírták kimenteni.

Később a stáb felől azzal próbáltak védekezni, hogy a kutyának csak az volt a baja, hogy szokatlan helyről kellett beugrania, egyébként előtte többször magától is beugrott.

Önökre bízzuk, hogy ezt elhiszik-e.

A film egyébként rossz, legalábbis a filmkritikusok szerint.

A Cosmopolitan szedett össze néhány külföldi kritikát, ezek közül talán a két legerősebb:

„Nincs szükség rá, hogy az állatvédők bojkottálják a filmet. Elég, ha simán kihagyod, mert manipulatív és borzalmas egyszerre!” – (New York Times)

„Ha leszámítjuk a szívszorító jeleneteket, akkor ez a film inkább csak egy jó ürügy rá, hogy az ember popcornt ehessen.” – (JoBlo)

Egyébként így néz ki az előzetes, ahol minden szép és cuki: