Alternatív hírportált indítottak a meghamisított Orbán-interjú miatt kirúgott dolgozók

Öt embert is kirúgnak a meghamisított Orbán-interjú miatt

Az interjú módosítását Veszprémben, a Pannon Lapok Társaságának központi szerkesztőségében követték el. A Veszprémkukac.hu információi szerint a kiadónál azonnali hatállyal felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének, Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek, valamint Földesi Gábornak, a veszprémi Napló digitális menedzserének.

A Pannon Lapok Társaságánál azonnali hatállyal felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének, Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek, valamint Földesi Gábornak, a veszprémi Napló digitális menedzserének, erről akkor a Veszprém Kukac számolt be.
 
A Veszprém Kukacot olyan újságírók készítik, akiket korábban a Veszprémi Naplótól rúgtak ki.
 
A Fejér Megyei Napilaptól kirúgott dolgozók közül Klecska Ernő és Hajnal Csilla úgy határozott, a mintát követve saját megyei hírportált indítanak Fehérvár Kukac néven.
 
Klecska a Népszavának azt nyilatkozta, alternatív megyei hírportálok létrehozását tervezik a kormányközeli kézbe került Mediaworks kiadványaival szemben, a szerkesztő szerint a Kukacból egy jól felépített brand válhat.