A Figyelő is a Habony-művek fogaskerekévé vált

Schmidt Mária a megszűnés széléről rántotta vissza, majd bekötötte a Habony-művekbe.

Az immáron Schmidt alá tartozó lap ugyanis közleményt adott ki csütörtökön arról, hogy Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű gazdasági hetilapja, a Figyelő erősíteni kívánja médiapiaci pozícióját.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2017. január 26-tól háromtagú szerkesztőbizottságot állítottak fel, amelynek feladata a lap megújítása. De nem is akármilyen bizottság ez:

A szerkesztőbizottság elnöke Lánczi Tamás, tagjai L. Simon László és Tallai Gábor.

Lánczi Tamás nem csupán a kormányközeli Századvég vezető elemzője, hanem azt a céget is ő vezeti, amit a magyar sajtó lealjasodásának kvázi-felelőse, Habony Árpád, valamint a lejáratókampányok amerikai nagymestere, Arthur Finkelstein Danube Business Consulting Ltd. néven közösen alapítottak Londonban.

Az L. Simon László volt kulturális államtitkárral és Tallai Gábor Terror Háza-programigazgatóval erősítő bizottság értékeli majd a lap piaci helyzetét, javaslatokat dolgoz ki a nyomtatott és online verzió intellektuális, szerkezeti és vizuális megújítására, valamint felel az átalakítás sikeres megvalósításáért.

A váltás első szelei elég erős vizualitással köszöntenek ránk, elég csak megnézni a Figyelő utolsó két címlapját: