Megint emelkedik Budapesten a szállópor

A tájékoztatás szerint míg a szálló por koncentrációja az elmúlt hét legtisztábbnak tekinthető napján, csütörtökön csak Csepel-Királyerdőben haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, addig pénteken további három helyen, a Kosztolányi téren, a Széna téren és Pesthidegkúton is a tájékoztatási küszöbértéket meghaladó értékeket mértek, ami ezeken a helyeken gyakorlatilag a keddi állapothoz hasonló szintet jelenti.

Érdemi pozitív változásra nem számítson senki a következő napokban sem, sajnos. Még szerencse, hogy ezzel tisztában vannak a Főpolgármesteri Hivatalban is!

A megoldás:

A fővárosi szmoghelyzet ismételt romlásának elkerülése, a további javulás érdekében Tarlós István például továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy a fővárosi úti célok eléréséhez mérsékeljék, vagy lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjármű-használatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést. Mellőzzék a gépjárművek indokolatlan alapjárati üzemeltetését, mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, valamint a szolgáltató és termelő tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetői csökkentsék porkibocsátásukat.