Friderikusz szerint Csiszár tök hülye a főkonzulátushoz

„Ez tényleg abszurdum… Mi predesztinál arra egy volt rádiós-televízióst, hogy nagykövet legyen? Nyilván csak a politikai kapcsolatai. Ez nem kérdés! Vagy szerintetek felfigyeltek rá, hogy ott, a Balaton-felvidéken milyen jól termeszti a szőlőt? És hogy milyen jó konzul lenne? Minden jóérzésű ember az ilyenen fölháborodik. Csodálom, hogy ő nem. Hogy nincs valakiben annyi önismeret, hogy nem vállalkozom olyasmire, amihez tök hülye vagyok. És hány diplomata van, akinek ez a pozíció járna? Felháborító!”

Puritán kormány: Csiszár havi 2 millióért lesz főkonzul

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Csiszár Jenő lesz Magyarország milánói főkonzulja. A külképviseletekről szóló tavalyi törvény szerint a devizailletmény-alap 425 ezer forint/hó. Ehhez jön a nagyköveteknél is alkalmazott 4,6-os szorzó, tehát 1 millió 955 ezer forintról van szó. Ezen felül több jogosultság is megilleti a leendő diplomatát.

Bochkor Gábor rádiós műsorvezető szerint Csiszár a megfelelő nyelvi ismeretekkel sem rendelkezik.

„Angolul csak a rockdalok címeit tudja, de az olasz sem ragadt rá. Csinált egy tévéműsort, amelyben egy olasszal bejárta Olaszországot, és amikor az olasz elküldte vásárolni, azt sem tudta elmondani, mi a répa meg a krumpli”

idézi a Blikk Bochkor szavait.

Csiszárnak fogalma sincs a diplomáciáról, de annak a kora már úgyis lejárt

A Hírtévé kérdésére válaszolva Szijjártó Péter elismerte, hogy az új milánói főkonzulnak "nincs diplomáciai tapasztalata", viszont hangsúlyozta, hogy "jól beszél olaszul", sőt, korábban már élt Olaszországban. Csiszár Jenő egyébként valóban lakott olasz földön: 15 évvel ezelőtt egy évig.