Vége a szmogriadónak

Az időjárási viszonyok gyors és kedvező alakulása nyomán Tarlós István főpolgármester szerdán megszüntette a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Közleményükben azt írták: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Budapesten tovább folytatódik a borult, párás, alkalmanként csapadékos idő, s a csapadék hatására lassan csökken a szálló por koncentráció. Csütörtökön már számottevő csapadék már nem várható. Pénteken és szombaton a levegőminőség további javulására lehet számítani.

A főváros közleményében Tarlós István főpolgármester ismételten köszönetet mondott a "példátlan együttműködésért azoknak, akik a rendkívüli légszennyezettségi helyzetben mérsékelték a szén-, illetve fatüzelésű berendezések használatát, valamint autóhasználatukat korlátozva a közösségi közlekedést részesítették előnyben, továbbá az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen csökkentették a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását".