Orbánéhoz hasonló családpolitikába kezd Putyin

Putyin szerint a javulást a lakosságnak már az idén meg kell éreznie. A szülés ösztönzése érdekében az orosz elnök egyebek között kezdeményezte a gyermekvállalási támogatásban részesülő családok körének kiszélesítését, a sokgyermekes családok jelzálog- és földadóterheinek enyhítését, a bölcsődei férőhelyek növelését. Kifejezte meggyőződését, hogy 2023-2024-re Oroszországban helyreállhat a természetes népszaporulat.

Rakéták

Amerikai közepes hatótávolságú rakéták európai telepítése esetén Oroszország nemcsak az ezeket az eszközöket befogadó országokat, hanem az Egyesült Államokat is célba fogja venni - jelentette ki Vlagyimir Putyin szintén az évértékelő beszédében.

Közölte, hogy Moszkva nem szándékozik elsőként ilyen eszközöket telepíteni Európába. Az elnök ismételten a szárazföldi telepítésű közepes és rövid hatótávolságú rakéták megsemmisítéséről megkötött INF-egyezmény megsértésével vádolta Washingtont. Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy Oroszország senkit sem fenyeget, válaszlépései védelmi jellegűek, valamint teljes értékű, egyenjogú és baráti viszonyra törekszik az Egyesült Államokkal.

(MTI)

(Fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)