Balassagyarmaton nem örülnek a bohócoknak: Bajnai és Orbán közösen nyitott a városra menekülttábort

A balassagyarmatiak - csakúgy, mint a fótiak - ismerik az Orbán-kormány bevándorláspolitikájának kevésbé publikált fejezeteit is. Mint például azt, hogy még mindig vannak nyitott menekülttáborok magyar települések közepén. Dobrocsi Lénárd, Balassagyarmat jobbikos képviselője egy igazán frappáns képpel mutatott rá a Fidesz politikájának ellentmondásaira.

A legbátrabb városban 2010 januárjában, a balliberális Bajnaiék döntése után létesült nyitott menekülttábor, azonban még egyetlen kapavágás sem történt, amikor kitört a fülkeforradalom, és Orbán Viktor alakíthatott kormányt. A munkálatok mégis elkezdődtek.

Igaz, akkor még nem voltak kormányzati pénzből kiplakátolva mindenhova migráció-ellenes üzenetek, így a Fideszt nem zavarta, hogy a magyar adófizetők otthona közelében ki-bejárkálnak a migránsok Balassagyarmaton.

Dobrocsi Lénárd a CÖF-nek tulajdonított óriásplakátot értelmezte újra, emlékeztetve, hogy ebben a történetben Orbán Viktor és Bajnai Gordon bizony ugyanazt tette:

"Balassagyarmat kapcsán már régen összeborultak egymással! A közpénzzel teletömött álcivil hazudozásokkal szemben néha találni az igazságot bemutató plakátot is..."

A helyi jobboldali ellenzék tüntetésekkel és egy közös bevándorló-Jobbik szemétszedéssel igyekezett felhívi a kormány figyelmét a 2015-ös migránshullámot követően még inkább felértékelődött táborra, de a kormányzat nem lépett az ügyben.