Ki fogja visszafizetni az 59 milliárdot?

A kérdés az, vajon az adófizetők, vagy a korrupt politikusok fizessenek-e.

Teljesen alkalmatlan a baloldal a Fidesz leváltására, nemcsak azért, mert akkora támogatottsággal nem bírnak, hanem azért sem, mert ugyanazt a rendszert, amit 2010-ig építettek - és amit a Fidesz csak átvett - valószínűleg csak tovább folytatnák - mondta Staudt Gábor szombati, rendkívüli sajtótájékoztatóján az OLAF-jelentés kapcsán.
"Azt kell látni, hogy amíg egy külső jelentés meg nem állapítja és nem kerül nyilvánosságra, addig nem történik semmi."
- mondta a korrupciós bűncselekmények csigalassúságú felderítése és nem létező elszámoltatás kapcsán a jobbikos képviselő.
 
Szerinte a korrupciós ügyek kivizsgálásai el sem indulnak, vagy "már az ügyészségeknél elakadnak, illetve, ha el is jutnak a vádemelésig, akkor az ítéletekben nem látjuk a beígért elszámoltatást" - mondta a politikus.
 
Bírálta az ügyészség korrupcióval kapcsolatos működését Staudt Gábor. Emlékeztetett:
 
28 megindított eljárásból mindössze négynél sikerült vádemelésig eljutni és csak egy jutott el egy elsőfokú, nem jogerős elmarasztaló ítéletig - mondta, aki szerint Orbán Viktor és kormánya nem kezdeményezte a korrupciós bűncselekményeket érintő jogszabályok átgondolását. Emlékeztetett: ezt a Jobbik épp tavaly év végén egy határozati javaslat formájában megtette.
 
A párt most vizsgálóbizottság felállítását javasolja, amely egyrészt foglalkozna a 4-es metróval, valamint azzal is, hogy ki a felelős azért, hogy ezeket a korrupciós ügyeket nem lehet elszámoltatni: az ügyészség-e, mert nem jól alkalmazza a jogszabályokat, vagy éppen a törvények rosszak, mert akkor a felelősség a Fideszt terheli.

Feltette a kérdést: ki fogja visszafizetni ezt az 59 milliárd forintot?

Szerinte az, aki azt gondolja, hogy az adófizetőknek, az nem való a közélet környékére sem.