Az MSZP is nyilvánvalóvá tette: nem működnek együtt a Jobbikkal

Már a hanyatló baloldalnak is elege van az összemosásból.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap szombati számában megjelent interjúban az MSZP elnöke egyebek mellett azt mondta: a Jobbik akkor erősödik, ha a Fidesz gyengül. Két dologgal képes a Jobbik ma plusz szavazatokat szerezni, az egyik a rendpártiság, amire van is igény, a másik pedig az, hogy nem volt még soha hatalmon.

A pártelnök ezzel - a Jobbikot követően - világosan cáfolt minden olyan, a Habony-média és a kormánypárti sajtó által sugalmazott összeesküvés-elméletet, ami Jobbik-MSZP koalíciót vagy együttműködést sejtet.

Az igazság ezzel szemben az, hogy épp a Fidesz és az adósságaikba lassacskán belefulladó szocialisták között látszik kibontakozni egy Jobbik-ellenes paktum, melynek lényege, hogy a kormánypárt azokban a körzetekben tartja lélegeztető gépen pénzzel és médiamegjelenésekkel régi riválisát, ahol eséllyel indul a jobboldali ellenzék.

A Fidesz a bukástól, a szocik a megszűnéstől rettegnek, ezért kötöttek paktumot

Apáti István, az ellenzéki párt szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányfő a bukástól, a szocialista polgármester pedig pártja megszűnésétől tart. Hozzátette: a találkozón Orbán Viktor saját bevallása szerint "komoly paktum" köttetett, ám szerinte ennek igazán fontos pontjaiazok, amelyek nem kerültek nyilvánosságra.

Molnár Gyula olyan terjedelemben papol kormányváltásról, amekkorában csak kedve tartja, a szocialista frakciót faképnél hagyó Demeter Márta szavaival szemben, miszerint az MSZP-ből (külső szemlélő számára is látványos módon - a szerk.) hiányzik az erre irányuló tényleges szándék, ezek csak üres frázisok maradnak.

Szocialisták Demeter Mártáról: "nyomorult, hazug áruló"

"Nyomorult, hazug áruló. Ráadásul gyáva is" - így értékelték a nagykátai szocialisták Demeter Márta pártból és frakcióból való távozását. "Arra kaptam felhatalmazást a választóktól 2014-ben, hogy a kormányváltásért küzdjek, a jövőben is ezt akarom tenni.