Ihatatlan az ivóvíz Baján és környékén

Állítólag ihatatlan, pocsék minőségű az ivóvíz Baján és környező településein.

Az ivóvíz-ellátás minőségéről a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés január 20-i, első ülésén esett szó, ugyanis állítólag a helyiek huzamosabb ideje szenvednek a koszos víztől.

Hornyák József, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés jobbikos képviselője arról beszélt, hogy mialatt az elmúlt években közel ötmilliárd forint ment el az ivóvíz-ellátás javítására, a lakosok jelenleg „ocsmány minőségű vizet” kapnak.

Felhívta a figyelmet, hogy a munkálatok megkezdése előtt még jó minőségű volt a vízellátás, így a képviselő szerint felmerül a kérdés, hogy kivitelezési probléma adódott-e, és hogy ennek köze lehet-e ahhoz, hogy a vízszolgáltató vezetőjét is a közelmúltban menesztették pozíciójából.

Hornyák József a testületnek feltette a kérdést, hogy az ÁNTSZ vizsgálta-e már a víz minőségét, de szerinte az is egy érdekes kérdés lehet, hogy akik az előfizetés mellett is palackos vizet kényszerülnek venni, milyen kártérítésre számíthatnak. A jobbikos politikus ezeken túl fontosnak tartotta azt is, hogy megállapítsák a körülmények felelőseit.