Ennél jobban már aligha nyelheti be a Fidesz a Figyelőt

Arról már január végén beszámoltunk, hogy a Schmidt Mária által bekebelezett lap január 26-án szerkesztőbizottságot állított fel, amiben a Habony Árpáddal üzleti kapcsolatban álló Századvég-elemző Lánczi Tamás, továbbá L. Simon László volt államtitkár és Tallai Gábor Terror Háza-programigazgató állt össze.

A feladatuk az volt, hogy értékeljék a lap piaci helyzetét, javaslatokat dolgozzanak ki a nyomtatott és online verzió intellektuális, szerkezeti és vizuális megújítására, valamint ők feleltek az átalakítás sikeres megvalósításáért is.

L. Simon akkor úgy nyilatkozott a sajtóban, hogy nem is célja független sajtóterméket csinálni a Figyelőből, ami most keddi közleményében végül bejelentette a nagy hírt, miszerint

„A javaslatok kidolgozásáért felelős szerkesztőbizottság ajánlásokat tett a szerkesztőségnek az újság vizuális és strukturális átalakítására, amelyet a lap munkatársai megvitattak és módosított formában elfogadtak. A megújulás mind az online, mind a print változatot érinti. A szerkesztőbizottság ezzel a feladatát elvégezte és megbízatása lejárt. A mai naptól a lap főszerkesztői feladatait Lánczi Tamás látja el.”

Újabb elemmel gyarapodott a Habony-művek, ami ellen csak a Jobbik 29 pert nyert eddig.