Csak egy kis segítséggel tudta megkönnyezni az izraeli belügyminiszter a rabbi halálát

Arje Deri, a szélsőjobboldali Sasz párt elnöke 2015-ben próbált színpadiasan bánkódni régi harcostársa, a párt szellemi vezérének tartott rabbi, Ovadia Joszef elvesztése fölött, ám az emlékezet csak nem csalt könnyeket a szemébe. Ehhez kellett némi segítség - írja a Jerusalem Post.

Deri egy 2015-ös rádióműsorban próbálta eljátszani, mennyire megviseli Ovadia (akitől annak idején megörökölte a pártvezéri pozíciót) halála. De csak nem sikerült Gyurcsány Ferenc módjára elpityerednie magát, ezért a háziasszonyok és az amatőr színészek kedvelt trükkjéhez folyamodott:

hagymát dörzsölt a szemébe, amitől rögtön sikerült hitelesebbre venni a figurát.

A szélsőjobboldali párt rajongói között nagy a versengés, hogy kinek fáj jobban Joszef rabbi halála. A korrupció miatt egyszer már elítélt Deli épp Eli Jisai-val vív kemény harcot a vallási és politikai fanatikusok kegyeiért.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.