Amikor a fideszes polgármester Demszky Gáborra hivatkozva megy neki az olimpiás népszavazásnak

Megértük, hogy az "évtized korrupcós botránya" kellős közepén a Fidesz Demszky Gáborra hivatkozik az olimpia kapcsán. 

Tudniillik, Budapest egykori SZDSZ-es főpolgármestere is támogatta az akkor még 2020-as olimpiai álmot, most pedig a 4-es metró nagy szakértőjére támaszkodva dúcolják alá az olimpiai pályázat túlárazott alagútját néhány szabadmadaras tübinggel.
 
Kocsis Máté "Baloldaliaknak emlékeztetőül..." felütéssel indított Facebook-bejegyzésében közzétette azt a 2009-es levelet, amelyben a teljes budapesti politika kiállt a budapesti olimpia megszervezése mellett:
 
 
A Demszky Gábor, Tarlós István, Hock Zoltán (MDF), Steiner Pál (MSZP), Bagdy Gábor (KDNP, ma főpolgármester-helyettes) és John Emese (SZDSZ) által aláírt, Bajnai Gordonnak címzett levélben büszkén jelentették be, hogy támogatják a 2020-as olimpiai pályázatot.
 
Szép találat Kocsis Mátétól, ahogyan a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) bejegyzése is, ahol Demszky Gábor 2009-es nyilatkozatával igyekeztek megindokolni, hogy miért is jó nekünk 2017-ben olimpiára pályázni.
 
Demszky Gábor (2009): 
"Az olimpia a leghatékonyabb országépítő és gazdaságélénkítő projekt, vagyis az európai uniós pénzek még sikeresebb lehívásának a motorja lehet."
Ha pedig az uniós pénzek lehívásának nagy szakértője ezt mondja, akkor az bizony így is van.
 
A magyar politika igenis színes, érdekes, és mindig tartogat nem várt fordulatokat.
 
Így fordulhat elő, hogy 2017 elején az a Fidesz hivatkozzon Demszky Gáborra, amely egyébként közben
 
minden héten három sajtótájékoztatót és féltucat közleményt ad ki arról, hogy a korábbi SZDSZ-es főpolgármester vastagon felelős, de legalábbis érintett a 4-es metró körüli szabálytalanságokban, korrupcióban.
 
Vagyis az a tény kedves kuzin: hogy az "elmúlt 13 év legnagyobb korrupciós ügye" kellős közepén Demszky Gáborra és az SZDSZ-re hivatkozva kampányolni az olimpia mellett legalább akkora hülyeség, mint a biztonságos, kulturált közlekedést a 3-as metróval promotálni.