Sosem találja ki, miért büntették meg a Budaházy-ügyben eljáró bírónőt

Nem, sajnos nem azért.

Ugyanis elfelejtette írásba foglalni a szóban forgó verdiktet, amiért most elő is vette a Fővárosi Törvényszék, tudta meg az Átlátszó.

Az oldal összefoglalójából kiderül: nem elég, hogy a testület elnöke visszavonta Kenéz Andrea "munkahelyen kívüli munkavégzésre vonatkozó engedélyét", de egyéb, "szigorú igazgatási intézkedéseket" is kezdeményezett ellene.

A büntető kollégium vezetője hiába biztosított a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott többlethatáridőt a bíró részére, ez sem vezetett eredményre.

A Törvényszék ugyanakkor mindenkit "megnyugtatott": a leírás már kezdetét vette.

Az Átlátszó bírósági forrásokra hivatkozva azt írja: Kenéz Andreát nagyon megviselték azok a támadások, amelyek a Budaházyék eljárása során érték.

Hozzáteszik: Kenéz ellen nem most kezdeményezett először fegyelmi eljárást a Fővárosi Törvényszék, a Tocsik-ügyben, illetve egy 46 vádlottas büntetőperben már sikerült jelentősen túllépnie az ítéletek írásba foglalásának határidejét.

Tizenhárom év fegyházra ítélték Budaházy Györgyöt

Budaházy Györgyöt bűnösnek ítélték meg "társtettesként elkövetett terrorcselekmény, felbujtóként testi sértés és kényszerítés bűntettében, mindezt bűnszervezetben elkövetve". Tizenhárom év fegyházbüntetést kapott, feltételesen sem szabadulhat. A Hunnia-per minden vádlottja bűnös, közülük kettő kivételével mindenki terrorcselekmény bűntettében. A vádlottak 5-12 év közötti fegyházbüntetéseket kapnak, ami elképesztő mértékű. Külön döbbenetes, amikor kiderül, hogy a román állampolgárságú Sz.