Rejtélyes szervezetnek adott 220 milliót a Miniszterelnökség a felvidéki cigányok felzárkóztatására

A Miniszterelnökség nyilvánosságra hozta a decemberi támogatási szerződéskötéseinek listáját, felbukkant rajta egy érdekes szereplő is.

Ez a somorjai székhelyű Libertate nevű polgári társulás, ami 710 ezer eurót, vagyis 220 millió forintot kapott a kormánytól.
 
A szervezet a Szlovákia területén élő magyarság közösségi tudatának, identitásának erősítése érdekében részesült támogatásban. Programjukban a "felvidéki magyar romák identitástudatának megerősítése, a helyi és regionális termékek piaci pozíciójának megerősítése és a fiatal magyar családok közösségi önszerveződésének előmozdítása is szerepel", mindezt a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezető-helyettese nyilatkozta az Új Szónak.
 
Érdekesség, hogy a somorjai szervezetet tavaly júliusban hozták létre, honlapjuk, e-mail címük nincs, eddigi tevékenységüknek sem találni nyomát, ráadásul mikor a Parameter.sk újságírói felkeresték az irodájukat, senkit sem találtak ott.
 
A szlovák belügyminisztérium tájékoztatása szerint a társulásnak mindössze egyetlen tagja van, aki egyben az elnök is, azt viszont a tárcánál sem tudják, hogy ki az.