Jobbik: elfogadhatatlan Izrael jogsértő magatartása

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az izraeli–palesztin konfliktusban kezdetektől fogva a bizalom helyreállításán alapuló, a hosszú távú békét egyedül szavatolni képes, tárgyalásos konfliktusrendezés mellett állt ki. Meggyőződésünk, hogy a közel-keleti kérdés egyetlen lehetséges rendezési módja a kétállami megoldás – írja Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtóközleményében.

A politikus aggodalommal értesült arról, hogy az izraeli törvényhozás olyan, a palesztin területeken épült telepeket utólagosan legalizáló jogszabályt fogadott el, amely alapjaiban veszélyezteti a békés rendezést és az instabil helyzet eszkalálódásával fenyeget. Álláspontja szerint Izrael minden olyan gyakorlata és törvénye, mely illegális telepek építésének nyit teret, alapjaiban ellenkezik a rendezést célzó törekvésekkel.

A Jobbik elítéli az izraeli parlament, a Knesszet visszamenőleges hatályú törvényét, egyúttal emlékeztet arra, hogy a jogszabály nem csak a nemzetközi joggal ellentétes és szembemegy az ENSZ Biztonsági Tanácsának nemrégiben konszenzussal elfogadott határozatával, de még Izrael alkotmányos erejű törvényeivel sem egyeztethető össze. Gyöngyösi Márton pártja nevében reményét fejezte ki, hogy ha Tel-Aviv továbbra sem hajlandó a nemzetközi jog elfogadott normáinak megfelelő magatartást tanúsítani, akkor a nemzetközi közösség és a hágai Nemzetközi Bíróság meg fogja tenni a szükséges lépéseket arra nézve, hogy Izraelt visszaterelje a jog ösvényére.

sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.
Már a NATO is foglalkozik az embargókat kijátszó szervezett bűnözői körökkel.
Galbács Mihály kitálalt a gyulai városvezetés mutyijairól.