Még mindig van öt napunk, hogy jobb belátásra bírjuk az EP-képviselőket. Segíthet Ön is!

Használjuk a rendszert!

A Greenpeace Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, valamint a Védegylet által szerkesztett levélben ez szerepel:

"Tisztelt európai parlamenti Képviselő Úr/Asszony!

Az Európai Parlament 2017. február 15-én plenáris szavazáson dönt az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményről. Európai állampolgárként az egyezmény kihatással lenne az én életemre is, mert a megállapodás a cégek érdekeit helyezné előtérbe ahelyett, hogy a természeti környezet, az éghajlatvédelmi törekvések és mindannyiunk egészségének védelméről gondoskodna.

A CETA tartalma a jelen körülmények között nem elfogadható, ugyanis a CETA kereskedelmi és beruházási céljai elsőbbséget élveznek a környezetvédelmi és közegészségügyi szempontokkal szemben:

- a CETA úgy kezeli az egészségünket, életünket védelmező szabályokat, mint a kereskedelem útjában álló akadályt;

- az egyezménytervezetnek a környezetvédelmet és fenntartható fejlődést érintő célkitűzései nem többek puszta szándéknyilatkozatnál, elbagatellizálják a klímaváltozás és környezetpusztítás következményeiből adódó sürgető feladatokat.

Ezért kérem, ne szavazza meg az egyezményt az Európai Parlament február 15-i ülésén!

Amennyiben eleget tesz kérésemnek, megköszönöm, ha erről Twitteren és Facebookon is kommunikál, hogy minél több EP-képviselőtársát bátorítsa így is az egyezmény elutasítására.

Köszönöm, ha nem szavazatával kiáll az emberek és a környezet védelméért!

Üdvözlettel:"

Átvertek minket a multik szakértői! Nem érvényesülhet a magyar érdek

Megdöbbentőnek hathat, de globálisan mindössze egyetlen olyan tanulmány létezik a TTIP-ről, amelyet nem az Európai Bizottság rendelt meg (tehát független), és ismert a módszertana (tehát hiteles). A hiánypótló összeállítás szerzője három fontos szempontra hívta fel a figyelmet; téves előfeltételezéseken alapulnak az egyezményt támogató tanulmányok, a ratifikálást követően GDP-csökkenésre és munkahelyek eltűnésére kell számítani, valamint nagyot hibáznak azok a közgazdászok, akik az egyes országok érdekeit próbálják a globális szabadkereskedelemben pozícionálni.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: az EU intézményi rendszerét meg kell tanulnunk használni, mert csak így tudjuk formálni a Közösséget.

Nagykoalíció

Emlékezetes, hogy a magyar EP-képviselők között egy igen perverz nagykoalíció alakult ki (igaz, ennek mintája a budapesti parlamenti munkában is kirajzolódott): a Fidesz, az MSZP, a DK, valamint az Együtt politikusai továbbra is minden szavazáson, fórumon nyíltan kiálltak a multik érdekeit szolgáló CETA mellett.