Ennyi pénzt még nem adtak ki egy falért, de Trump vállalja, amit megígért

Nálunk ilyen nem lesz, az tuti!

Hogy el tudjuk helyezni ezt az összeget: Magyarország 2017. évi költségvetéséről szóló törvényben a kormány 17.374 milliárd forint bevétellel számolt. A falra szánt összeg a költségvetésünk egyharmadát emésztené fel!

A januárban beiktatott Donald Trump amerikai elnök még választási kampányában azt mondta, hogy a fal felépítése 12 milliárd dollárba kerülne, míg Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke, valamint Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője 15 milliárd dollárra becsülte a költségeket.

A belbiztonsági minisztérium számításaiból az is kitűnik, hogy 3,5 évig tartana a vállalkozás, amely nemcsak a fal felhúzását jelentené, hanem a hozzá tartozó védelmi létesítmények kiépítését is.

Trump január 25-én aláírta a fal felépítéséről szóló rendeletét, és azt mondta, hogy a terv kivitelezéséhez haladéktalanul hozzákezdenek.

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen létesítmény megakadályozza a kábítószer csempészését, útját állja a bűnözésnek és a törvénytelen migránsok átszivárgásának az Egyesült Államokba, és Mexikó "így vagy úgy megfizeti" a fal költségeit, emlékeztetett a Távirati Iroda.