Közös fideszes-szocialista korrupciós mutyi, de közösen fizetünk meg érte

Minden magyar dolgozót 13.500 forinttal rövidítenek meg.

Szilágyi György országgyűlési képviselő pénteken, a metró II. János Pál pápa téri kijáratánál tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: az ügyben a jelenleg és a korábban kormányzó párt egyaránt nyakig benne van, közösen lopták el a metróépítésre szánt forrás csaknem felét.

Így nyúlták le a metró-milliárdokat - magyarul is olvasható a rettegett OLAF-jelentés

Tarlós István főpolgármester utasítása alapján publikálták az anyagot, amelyben a kereshetőség megkönnyítése érdekében a szövegből a pontos időpontokat a jelentés elején táblázatba foglalva külön is feltüntették.Ezek a szöveges tartalomban ellenőrizhetők. Szintén a Budapest Portálon olvasható az "ellenőrző mérnök" eredeti szerződésének történetéről szóló tájékoztató jelentés - tájékoztatott Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

Szerinte a Fidesz és az MSZP által közösen kialakított rendszer eredménye az is, hogy a magyar nyomozóhatóságok az ügyben semmilyen eredményt nem értek el, csak eltussolni próbálták azt. Hozzátette: az Alstom-ügy megmutatta az is, hogy a korrupciós ügyek szálai a miniszterelnökig érhetnek.

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője a tájékoztatón egy 13 500 forintra kiállított csekket mutatott fel, amellyel azt kívánta érzékeltetni: ha az Európai Bizottság visszaköveteli az OLAF-jelentésben javasolt 59 milliárd forintot, az minden magyar dolgozónak ennyibe fog kerülni. Kétségesnek ítélte ugyanis azt, hogy a felelősöket felkutatnák és vagyonukat elkoboznák.

Emlékeztetett: a főváros már 2011-ben feljelentést tett az ügyben, a visszásságokat mégis a brit csalás elleni hivatal és az OLAF tárta fel.