Orbánék már nemcsak a gazdagok közül, hanem a középosztályból is várják a migránsokat

Miért ne lehetne jó a szegényeknek is?

Hiába kerül hivatalosan 300 ezer euróba a hazai letelepedési államkötvény, a kevésbé módos bevándorlók most már 125 ezer euróért is részt vehetnek a programban, vagyis magyar letelepedési engedélyhez juthatnak. Az egyik közvetítőcég, az Arton Capital ajánlata szerint az, aki 125 ezer eurót átutal a cég számlájára, megkapja a letelepedési engedélyt - értesült a Magyar Nemzet.

A lap információi biztosak: az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett közvetítő cég, az Arton Capital névre szóló emaileket küldött az érdeklődőknek a legújabb akciójukról.

Az ajánlat szerint elég csupán 125 ezer eurót átutalni, sőt még a 60 ezer eurós közvetítői díjat sem kell neki külön kifizetni, a 125 ezer eurós összeg már ezt is tartalmazza. Ez alapján azt lehet mondani, hogy a letelepedési programban eredetileg 300 ezer euróért kínált állampapírhoz már ötödáron, 65 ezer euróért is hozzá lehet jutni - foglalja össze a lap.

Ez úgy valósulhat meg, hogy az offshore hátterű közvetítőcég kiegészíti a kötvény lejegyzéséhez szükséges összeget, amit öt év múlva a magyar állam úgyis visszafizet neki. Sőt az Arton Capital még kamatot is kap, a piaci ár többszörösét, egészen pontosan 29 ezer eurót, vagyis kilencmillió forintot. De más akció is elérhető a cégnél, miután az alapszolgáltatás árazását is csökkentette a vállalkozás.

Ahogy az portálunkon megjelent az Arton Capital elsősorban Ázsiában mozog, és már decemberben nagyobb fordulatra kapcsolt a piacokon.

Mindenesetre, mára megdőlt az a tétel, hogy az Orbán-kormány csak a gazdag migránsok "piszkos pénzére" hajt, és például ezért nem volt partner a Fidesz alaptörvény-módosításban sem. Most már azok is jöhetnek, akiknek kevesebb a pénzük.