A Fidesznek le kell mondatnia a pedofil gyanúba keveredett KDNP-s politikust

Bana Tibor országgyűlési képviselő és Auer Miklós körmendi jobbikos önkormányzati képviselő szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Jobbik álláspontja szerint megkerülhetetlen a kormánypárti városvezető és a Fidesz-KDNP felelőssége a körmendi Szabó-ügyben.

"Az elmúlt napokban hozzánk eljutott információk és a közlemények alapján egyértelművé vált, hogy Bebes István már jóval korábban tudott arról, hogy milyen ügy kapcsolódik Szabó Ferenc volt alpolgármesterhez. Szomorú, hogy a körmendi Fidesznek csak álságos közleményekre és vagdalkozásra futotta."

A jobbikosok szerint a fideszes polgármesternek kötelessége lett volna azonnal tájékoztatni a körmendieket és megtenni a szükséges lépéseket, de ez mégsem így történt.

Még mindig tanít a pedofil gyanúba keveredett KDNP-s politikus

Évekig folytathatott viszonyt, egy most 16 éves lánnyal Körmend kereszténydemokrata alpolgármestere. Szabó Ferenc még mindig abban az iskolában tanít, ahol az akkor még gyermekkorú lányt megismerte. A kislány édesapja megerősítette, ő egészen biztos benne, hogy lányának viszonya volt, a nála 40 évvel idősebb politikussal.

"Valószínűleg Bebes István és Szabó Ferenc megállapodtak a forgatókönyvben, így Szabó lemondott az alpolgármesteri tisztségéről és bizottsági elnöki pozíciójáról, de függetlenként önkormányzati képviselő kíván maradni. A történtek után azonban egyértelmű, hogy méltatlanná vált mandátumára, így önkormányzati képviselőségéről is le kellene mondania."

A városvezetés arra hivatkozik, hogy nincs mozgástere az ügyben, de ez a Jobbik szerint egész egyszerűen nem igaz. A Jobbik azt kéri Bebes István polgármestertől, hogy nyilvánosan szólítsa fel lemondásra Szabó Ferencet.

"Ha ezt nem teszi meg, akkor okkal feltételezhetjük, hogy volt alpolgármestere olyan információkat tud Bebes Istvánról, amelyek terhelőek lehetnek rá nézve. A Jobbik várja a Fidesz-KDNP lépéseit, amelyekből mindenki levonhatja a megfelelő következtetéseket."