Átláthatóság: kizárták az ellenzéki képviselőket a bizottságból, ami a pénzeket osztja

A gyorsabb munkára hivatkozva nem láthatnak bele ellenzékiek a pénzkiosztásokba.

Az összegre közel 500 beérkezett pályázat érkezett, de a Jobbik szerint erről csak a Fidesz dönthet. Az ellenzéki párt Borsod megyei frakciója által vasárnap kiadott közlemény ugyanis rámutatott, hogy a kormánypárt az ellenzéket kizáró három tagú pénzosztó bizottság létrehozását kezdeményezte a gyorsabb döntéshozatalra hivatkozva.

Ezután a Jobbik a megyei közgyűlés elé beterjesztett módosító indítvánnyal ötfős testület felállítását kezdeményezte ellenzéki képviselők bevonásával, így biztosítva a közpénzek ellenőrzését.

A Fidesz az ellenzéki jelenlétre viszont nemet mondott,

„kínosan ügyelve arra, hogy az elmúlt hat évben megszokott uram-bátyám jellegű pénzosztást senki se zavarja”.

A Jobbik szerint ez egyszerűen annyit jelent, hogy a Fidesz Borsodot is saját tulajdonának tekinti, persze nem a problémáit, csak az itt elköltendő uniós forrást:

„Nem lennénk meglepődve, ha a jövőben a pénzszagra ide gyűlnének az Orbán-rokonok Mészáros Lőrinccel, Andy Vajnával vagy épp Rogán Antallal karöltve, hogy a fideszes földesurak még utoljára beszedjék a dézsmát.”

Utoljára, ugyanis a Jobbik 2018-tól kormányzati szerepben gondoskodni fog arról, hogy a néptől elvett vagyonokat visszakapják azok, akik valóban megdolgoztak érte – tették hozzá.