A Fehér Ház tanácsadója szerint Trump ellen csaltak a választáson

A Fehér Ház egyik tanácsadója, Stephen Miller szerint bizonyítékok vannak arra, hogy a tavaly őszi elnökválasztásokon csaltak Donald Trump kárára.

Stephen Miller politikai tanácsadó a vasárnap délelőtti televíziós politikai vitaműsorok csaknem mindegyikében szerepelt.

Az ABC televízió Ez a hét című műsorában megismételte azt a korábban már elhangzott állítást, miszerint Trump elnök azért kapott kevesebb közvetlen szavazatot, mint demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton, mert "masszív választási csalás" történt. A tanácsadó azt állította, hogy erre "rengeteg bizonyíték" van.

Felhozta példaként azt, amit Donald Trump a napokban magánbeszélgetésben mondott néhány republikánus szenátornak. Eszerint New Hampshire államban azért kapott kevesebb voksot, mint Clinton, mert a szomszédos Massachusettsből busszal New Hampshire-be szállítottak szavazókat.

"Elmondhatom, hogy erről a buszoztatásról New Hampshire-ben mindenki tud, ez nagyon is valós, nagyon is komoly" - fogalmazott. Hozzátette, hogy más szövetségi államokban pedig szavaztak halottak nevében is és olyan nem amerikai állampolgárok szintén voksoltak, akiknek nincs szavazati joguk.