Nem füstölnek, mint a metró, de kivonják az új Solaris-Skoda trolikat Budapestről

Mint írják, a közelmúltban néhány egyedi esetben előfordult, hogy a Solaris-Skoda trolibuszok ajtaja kinyílt a járművezető közbeavatkozása nélkül. Személyi sérülés nem történt, de utasbiztonsági okokból az üzemeltető BKV a hiba végleges megszüntetéséig a teljes Solaris-Skoda flottát – amely 36 darab járművet érint – ideiglenesen kivonja a forgalomból.

Pedig nincsen olyan komoly múltja a járműveknek Budapesten: 2015. november 16-án adta át dr. Szeneczey Balázs, főpolgármester-helyettes a flottát, a nettó 4 + 2 milliárd forintból vásárolt 36 járműből 20 szóló és 16 csuklós kialakítású, és egy nagyobb, 18 milliárdos  közbeszerzés részeként tekintettek rá.

Alig másfél évvel ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy az új trolibuszok forgalomba állásával párhuzamosan megkezdődik a legöregebb, 25 éves, elavult, trolibuszok selejtezése is, így a folyamatosan forgalomba álló új járművek, és az azok által nyújtott kényelmi szolgáltatások hozzájárulnak ahhoz, hogy a tömegközlekedés valódi alternatívájává váljon az autós közlekedésnek. Új csuklós trolit már 18-20 éve nem vásárolt ugyanis Budapest.

Azonban, a következő napokban maradnak a buszok.