Schiffer: nincs miről tárgyalni Botkával

A párt kongresszusa is tiltja a választási szövetséget.

Lapunk is megírta, Botka László, Szeged szocialista polgármestere arról számolt be az Indexnek, hogy a héten megkezdi a tárgyalásokat az ellenzéki pártokkal: elsőként pedig épp az LMP-vel. Lépése elsőre azért is tűnt nehezen értelmezhetőnek, mert amíg Botka közös listán indítaná a baloldal jelöltjeit, az LMP már korábban jelezte, külön indul. Persze, felmerült az is, hogy esetleg a Szél Bernadett-Hadházy Ákos tandem kezdett közeledni a szocialistákhoz.

"Nincs rálátásom az LMP mindennapi döntéseire, és nem is kívánom kommentálni azokat, azonban mint párttag azt ki tudom jelenteni, hogy nincs semmilyen választási együttműködés"

- reagált lapunk megkeresésére Schiffer András. Szerinte ugyanezt a mozit már egyszer 2012-ben is lejátszották, csak akkor még Bajnai Gordonnak hívták a címszereplőt. Meglátása szerint az LMP-re, mint trófeára tekintenek az MSZP-ben, amit a belső harcaikban lehet felmutatni. Arra, hogy akkor mégis minek ülnek le tárgyalni a szocialistákkal, inkább Botka szerepét emelte - hangsúlyozva, nem kívánja elemezni az LMP lépéseit.

"Botka László nyomorult helyzetben van"

- a szegedi polgármesterrel szerinte csak Szegedet érintő témákkal lehet egyeztetni. Túl van értelmezve, ez a történet nem annyira az LMP-ről szól, fogalmazott Schiffer, hozzátéve: Botkának sokkal inkább Mesterházy-Molnár-Gyurcsány triumvirátussal kellene tárgyalnia.

Az ellenzéki párt korábbi vezetője szerint a Majtényi-ügyből sem érdemes bármiféle következtetést levonni: az LMP-sek dilemma elé kerültek,

"ilyenkor örülök, hogy már nem vagyok országgyűlési képviselő",

mert a kormánypártok nem mérlegelnek, úgyis minden a főnöki utasítás (értsd: Viktor nem engedi) szerint fog történni.

Schiffer András végső soron úgy ítéli meg, hogy fölösleges az LMP-Botka-összefogáson rugózni, a kongresszus ezt úgyis tiltaná, és az egész hírverés csak egy szocialista belharc része.