Ma éppen az Origóról és a Magyar Időkről mondta ki a bíróság, hogy hazudtak

A mai napon a Fővárosi Törvényszék két ügyben is elmeszelte elsőfokon a Fidesz sajtóorgánumait, nevezetesen az Origót és a Magyar Időket. Mindketten a kormány kedvenc ellenzékét, Gyurcsányt és a szocialistákat próbálták összeboronálni a Jobbikkal – áll a nemzeti ellenzéki párt keddi sajtóközleményében.

Az Origo Szentendrén vizionált nem létező összefogást, a Magyar Idők pedig azt a képtelenséget találta leírni, hogy az Orbán-kormány által szabadlábon tartott Gyurcsány Ferenc és párttársai segítették a Jobbikot egy parlamenti performanszban. Mivel szokás szerint a magukat sajtóorgánumnak nevező társaságok nem tudták bizonyítani hazug állításaikat, a bíróság helyreigazításra és perköltség megfizetésére kötelezte őket.

 

Megszülettek az ítéletek! Hazugságbizonyítványt kapott a kormánypárti sajtó

Szűcsné Major Ildikó szerint ez azóta tapasztalható, mióta a Fidesz-KDNP-hez közelálló nagyvállalkozók sorra felvásárolják a különféle sajtótermékeket. A Jobbik jogi lépéseket tett: néhány hónap alatt 28 sajtópert nyert meg az Origoval, a Riposttal, a Lokállal, a Magyar Időkkel, a Pesti Srácokkal és a 888-al szemben, mely kiadványoknak a párt jelképesen egy hazugságbizonyítványt adott át.