Fekete-Afrikából érkezhet az újabb migránsáradat?

Az illegális migráció hangsúlya Fekete-Afrikára, a szubszaharai régióra helyeződhet át, ezért kell először a kontinens északi országaival megállapodni, Marokkótól Egyiptomig - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Kis-Benedek József elmondta: körvonalazódnak megállapodások ezen a területen, de "senki sem akar sok embert visszafogadni", így elég bonyolult lesz a folyamat.

Kis-Benedek József szerint a migráció szempontjából a határ mentén a helyzet marad körülbelül a tavaly nyári szinten, a balkáni útvonalat erőteljesen lezárták, az olasz útvonalon lehet erősödésre számítani, ahogy javul az idő.

Közölte: a honvédségnek azonban nemcsak a határokon kell garantálnia az ország biztonságát, hanem a missziókat is folyamatosan biztosítania kell és legalább ilyen fontosak a NATO-kötelezettségek is, amelyek idén "nagyon sok gyakorlatot jelentenek Magyarországon".

Forrás
MTI nyomán
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".