Mészáros Lőrinc akkora gavallér, hogy kifizette az Orbán-rokonok adósságát

Orbán Viktor néhány rokonának több milliárd forintos tartozását csengette ki az a Mészáros Lőrinc, aki a Fidesz szerint nem a miniszterelnök strómanja.

Orbán Viktornak többen is felrótták, hogy a vagyonnyilatkozatából kifelejtette a néhány év alatt a közbeszerzésekből milliárdos vagyonra szert tevő Mészáros Lőrincet. A Fidesz sajtóosztálya dühös hangnemű sajtóközleményében azonnal rágalomnak minősítette a feltételezést. A nemzet gázszerelője azonban ezeket lehet, hogy nem olvasta, mert egy hozzá köthető cég véletlenül kifizette Orbán Viktor néhány rokonának hárommilliárd forintos tartozását. Természetesen továbbra is aljas hazugság azt állítani, hogy Felcsút polgármestere a miniszterelnök strómanja lenne. A nagyvonalú gesztus bizonyára csupán a véletlen műve.

A 444.hu még tavaly írta meg, hogy Cider Alma Kft.-nek 3,2 milliárdos tartozása van a Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) felé.

A cég tartozása ugyan már régen lejárt, ám tavaly őszig csupán 280 millió forintot tudtak törleszteni a milliárdos hátralékukból, ígéretet tettek azonban arra, hogy a fennálló követelést két hónapon belül rendezik.

Az érintett kft. egy egész cégcsoportot fog össze, ebben a cégcsoportban pedig több pozíciója is van Orbán Viktor sógorának, a Cider Alma egyik leányvállalatát pedig a miniszterelnök unokaöccse vezeti. Lévai Anikó testvére Lévai Gizella, és az ő élettársa az a szolnoki Ökrös Imre, aki három cégben is üzlettársa a Cider Alma tulajdonosainak.

A Hír TV közérdekű adatigényléssel fordult az MNKH-hoz, hogy megtudják, rendeződött-e az Orbán-rokonok tartozása, és ha igen, hogyan.

Az MNKH kénytelen volt kiadni a kért információkat. Ezekből kiderült:

a Mészáros Lőrinchez kapcsolható Hórusz Faktorház rendezte a tartozást.

Mivel a Fidesz szerint Mészáros Lőrinc nem a miniszterelnök pénztárosa, így csak az a megoldás maradt, hogy Felcsút polgármestere egy igazi jólelkű úr, akit csupán az atyai gondoskodás és testvéri szeretet hajtott akkor, amikor kicsengette az Orbán-rokonok milliárdos tartozását. Így én is felbátorodtam, meg fogom keresni és megkérdezem tőle, hogyha ennyire belelendült a jótékonykodásba, nem akarja-e véletlenül kifizetni a devizahitelem?