"Azért mert kimegyünk sztrájkolni, nem lesz több pénz"

Titkos hangfelvétel.

Az N1TV birtokába került egy olyan hangfelvétel, amelyet egy decemberi állománygyűlésen rögzítettek titokban. A Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. vezérigazgatója – Csontos István – hallható rajta.

Csontos azt állítja, hogy 20 évig dolgozott a bankszektorban, főleg olyan helyeken, ahol valami probléma volt, ezért kérte őt fel a főpolgármester és a belügyminiszter, hogy tegyen rendet az FKF-nél is.

Később a cég pénzügyi helyzetéről elmondja, hogy 7 milliárd forint hiányzik a kasszából a 2011 és 2015 között létrejött jogszabályváltozások miatt (pl.: felügyeleti díjak bevezetése, energiatermelőkre vonatkozó különadó) – a rezsicsökkentés miatt pedig nem lehet emelni az árakat. Idén további 800 milliós veszteséget várnak.

Ezután hallhatjuk a legérdekesebb dolgokat, először kisebb vita alakul ki a hallgatóság és a vezérigazgató között arról, hogy mit kaptak meg a munkavállalók és mit nem.

Csontos ennek kapcsán tette hozzá, hogy mikor Tarlósnál járt, az leszögezte neki azt az alapelvet, hogy felesleges beszüntetni a munkát.

Azért mert kimegyünk sztrájkolni, nem lesz több pénz.

Ezt a kijelentést komoly felhördülés követte a teremben, a következőt pedig még nagyobb.

Azt el lehet hinni, hogy én fideszes vagyok vagy nem, én azt állítom, hogy nem vagyok fideszes.

Itt tudhattuk meg azt is, hogy Tarlós nem túlságosan kedveli a nagyobbik kormánypártot.

Főpolgármester úr ugyanazt állítja magáról, hogy ő sem Fidesz-fan.

A munkavállalók nevében hallható még a felvételen Király András is, aki a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 elnöke, és azt ecseteli, hogy meg kell oldani a bérhelyzetet, mert az emberek nem tudnak megélni, létszámhiány van, a túlórák miatt pedig egyre jobban fáradnak.

Itt meghallgatható a teljes felvétel.