Nem unja még: köd és ónos eső jön pénteken

Az előttünk álló éjjel ismét nagyobb területen várható sűrű köd kialakulása a Dunántúl, a Duna-Tisza köze, valamint az Északi-középhegység térségében. A tartós, sűrű köd miatt Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést. E területeken pár száz méteres lehet majd a látástávolság.

A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós ónos szitálásra is számítani lehet.

A péntek hajnali, reggeli órákban az ország középső, északi részén fordulhat elő helyenként gyenge ónos eső. A nap további részében már inkább eső várható, ugyanakkor az esti órákban az északkeleti megyékben a gyenge havazás mellett még kialakulhat kis mennyiségű ónos eső is.

Az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra, továbbá Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Az előrejelzés szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5 fok között várható, nyugaton plusz 6-7 fok is lehet.

Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd délután több helyen megélénkül a szél. A budapesti légszennyezettségről az előrejelzésben azt írják: péntek délután hidegfront érkezik a térségbe, így várhatóan jelentősen tisztul a levegő.