A MÁV-nál szeptember 1-jén kezdődik a tél

Csak sajnálatos módon a hülye utasok akartak még nyaralni a tél közepén.

A MÁV-nál szeptember 1-jén elindult a téli menetrend, amelynek súlyos következményei lettek a balatoni idegenforgalomra nézve - írja a Pénzcentrum.hu egy olvasói levél alapján.

"Tegnap dél körül az akarattyai vonatállomáson alakult ki kaotikus helyzet a peronon. Egy nagyobb társasággal szerettünk volna felszállni biciklivel a vonatra, és ezzel nem voltunk egyedül, rajtunk kívül többen is szerettek volna még így tenni. A meglepetés akkor ért minket, amikor megjött a szerelvény, és kiderült, hogy nincs rajta bicikliszállító kocsi. Mindenki azt hitte, hogy ez csak egy kivételes eset, ezért megkérdeztük a kalauzt, hogy mikor jön olyan vonat, amire ennyi biciklis felfér"

- indította levelét ma reggel a Pénzcentrum egyik olvasója.

A kalauztól meglepő választ kapott: legközelebb jövő nyáron jön olyan vagon, amire sok bicikli fér fel, mivel szeptember 1-jén elindult a téli menetrend, amelynek keretein belül a vasúttársaság nem közlekedtet ilyen szerelvényeket.

A portál olvasója és annak társasága és a többi biciklis végül több vonatra tudott csak felszállni, mivel a személyszállító vagonokra kevés kerékpár fér csak fel a kocsik előterébe. A portál fel is hívta a MÁV ügyfélszolgálatát, ahol megerősítették a hírt, miszerint a nyári menetrendig nem közlekedtetnek egyszerre sok kerékpár szállítására alkalmas vasúti kocsikat, és azt is elmondták, a hagyományos vagonokra az előtérben lehet elhelyezni bicikliket, rendelkezésre álló tér függvényében kettőt, de maximum négyet.

Hiába no. A MÁV legnagyobb ellenségei továbbra is a négy évszak és az utas.