Keményen beleszállt Trump magyar tanácsadója a BBC riporterébe

Médiaháború?

A BBC készített interjút Gorka Sebesténnyel, a beszélgetés azonban hamar fordulatot vett. A brit hírcsatorna a Newsnight című műsorában Evan Davis riporter zavarodottnak nevezte Donald Trump elnököt, miután az kijelentette, hogy ő a legnagyobb elektori többséggel megválasztott elnök Ronald Reagan óta. Ez azonban nem igaz.

Mikor ezt a kérdést feszegette a BBC-s, Gorka azonnal támadásba ment át. A tanácsadó kijelentette, hogy "elég szánalmas ezt éppen a BBC-től hallani" - és "a sajtótájékoztató csak azoknak az újságíróknak tűnhetett furcsának, akik egy politikai elvárás mentén működnek".

Ez még csak a kezdet volt, Gorkát leginkább az a kérdés háborította fel, mikor a műsorvezető felhozta, hogy a Trump-kormány hozhat-e intézkedéseket a sajtó korlátozása érdekében.

Ez álhír. Ön éppen egy álhírt terjesztett.

 - reagált a tanácsadó.

Ennyivel viszont nem úszta meg Evan Davis, Gorka ugyanis az egész hírcsatornát minősítette.

Sajnos azt kell mondjam, hogy önt és kollégáit álhírek ejtették csapdába. 

A dolog itt nem állt meg, a riporter Trump azon kijelentéseiről is próbált érdeklődni, amik elbizonytalaníthatják az USA szövetségeseit, de erre is kemény választ kapott.

Az ön által képviselt megközelítés csupán egy vágyálom. Ha nem lenne maga előtt egy politikai szándékok által vezérelt kérdéssor, sokkal jobban kijönnénk egymással.

Itt megtekinthető eredetiben is a riport.