Senkit nem hagynak az út szélén

Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízottat január 15-én mentette fel Orbán Viktor. Gyorsan találtak neki új munkát.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium arról tájékoztatta a portált, hogy Gajda Róbert az erdélyi gazdaságfejlesztési program végrehajtásáért felel, az Erdélyben működő magyar vállalkozások fejlesztésének felügyelete a feladata.
 
Gajda kinevezését az is megkönnyíthette, hogy a volt kormánymegbízott 2004-től 2009-ig a Külgazdasági és Külügyminisztériumot vezető Szijjártó Péterrel dolgozott együtt a Fidelitas elnökségében - írja a lap.
 
Az ATV egy korábbi értesülése szerint az egykori gyulai alpolgármester Gajda 2010 után 2018 tavaszán ismét országgyűlési képviselőjelölt lesz, így az erdélyi gazdaságfejlesztési program felügyelete csak egy múló epizód lesz az életében.
 
Hogy Gajda menesztésének volt-e köze a tavaly decemberben a békési Fideszben kirobbant belháborúhoz, azt nem lehet tudni, de nem lenne meglepő, ha igen. Decemberben nyilvánosságra került egy fideszes belső dokumentum arról, hogyan kell megvédeni kommentekben a dél-békési körzet fideszes országgyűlési képviselőjét, a korrupciógyanúba keveredett Simonka Györgyöt. Ez kiverte a biztosítékot néhány fideszesnél, például Alt Norbertnél, a gyulai Fidesz elnökénél, aki éppen Gajdát követte ezen a poszton.