"Nemzeti ügyből pártügyet kreáltak" - Tarlós az olimpiáról

A főpolgármester szerint nagyjából másfél évvel ezelőtt még nemzeti konszenzus volt ebben a témában, ami átívelt a pártok felett. Ezek a tömörülések most saját magukat árulták el. Úgy látja, hogy a baloldal 13 évig az olimpia mellett volt, aztán egy-két hónap alatt megváltozott az álláspontjuk.

Nemzeti ügyből pártügyet kreáltak.

Ma, az aláírások leadása után két órán keresztül tárgyalt Orbán Viktorral, ahol szintén az olimpia volt a téma. A miniszterelnök azt mondta neki, hogy nem igazak azok a sajtóhírek, hogy ő utasította volna a fideszeseket arra, hogy ne nyilatkozzanak, és az sem, hogy a fővárosra terelte volna az ügyet.

A találkozón eldöntötték, hogy ők a jövő szerdai közgyűlésen, míg a kormány külön is megvitatja a kialakult helyzetet. Ezután csütörtökön egyeztetnek, hogy ki mire jutott és mi a következő lépés.

Tarlós szerint elképzelhető, hogy visszavonják a teljes pályázatot, de szerinte Budapest mindenképpen nyerne az olimpiával, ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a szponzorok is rengeteg pénzt adnának a rendezésre.

A Momentum kezdeményezéséről elmondta, hogy korábban kellett volna aláírásgyűjtésbe kezdeni, de tudomásul veszi a népakaratot, mert neki „elég sokat mond” 266 ezer aláírás.