Nem rendőrkutya, hanem egy tanyát védő kuvasz harapta meg a Belgrádban panaszkodó migránst

Egy ásotthalmi tanyára hívatlanul betérve szerezte a sérüléseit.

Az általuk közölt felvételek egyikén egy valóban kutyaharapásnak tűnő sérülés látható az egyik állítólagos bántalmazotton. Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere ezzel kapcsolatban azt írja Facebook-oldalán:

Hivatalos helyről tudom, hogy az egyik migráns, aki a szerb oldalon siránkozott, mutogatva a kutyaharapásokat a testén, valójában betört egy magyar ember tanyájába, csak nem tudta, hogy nálunk a tanyákat sokszor jó magyar kutyák, kuvaszok őrzik. Így szerezte a sérüléseit, a magyar rendőröknek köszönheti, hogy életben maradt.

Helyszínen szerzett tapasztalatokból és rendőrségi forrásokból is tudjuk, hogy a rendőrkutyákon szolgálat közben mindig van szájkosár, így pedig ugye nem tud harapni.

A legtöbb migráns Ásotthalom térségében próbál illegális módon bejutni az ország területére. A 122,5 négyzetkilométeren elterülő településen több ezer tanya található, ezekbe előszeretettel térnek be a bevándorlók megpihenni. Azonban számos tanya mind a mai napig lakott, szinte minden portán található egy-két nagytestű őrzőkutya. Ezek nem házi kedvencek, azonnal megtámadják a hívatlan vendégeket.

Tömegesen verik a "menekülteket" a határon? - Tények és fikciók

"Tömegesen verik a menekülteket a magyar egyenruhások a határon" - járta be a hazai és nemzetközi médiát a hír még vasárnap egy svéd lap tudósítása alapján. A beszámolók kizárólag migránsoktól származnak, a magyar rendőrség a leghatározottabban visszautasította a vádakat. Konkrét, cáfolhatatlan bizonyíték egyelőre nincsen arra, hogy a bevándorlók sérüléseit magyar egyenruhások okozták volna.