A Ferencvárosban is repkedtek a helyi fideszeseknek a filléres bérlakások – most szigorítanának

Ez azután jutott eszükbe, hogy a sajtót bejárta a hír: a IX. kerületben fillérekért osztogatják egymás közt a lakásokat a helyi fideszesek, csakúgy, mint a budai Várban. A mai albérletárakhoz viszonyítva nevetségesen olcsón kiosztogatott lakásokból bőven jutott a helyi Fidesz-KDNP politikusainak.

Például Mészáros László, a Fidesz–KDNP ferencvárosi képviselője, egy 63 négyzetméteres felújított ingatlant bérel „piaci alapon” havonta 68 ezer forintért. A szintén fideszes Görgényi Máté egy 104 négyzetméteres önkormányzati lakást bérel 118 ezer forintért havonta, a biztonság kedvéért azért a szerződést a nagymamája nevére kötötték.

Akadtak olyan szerencsések, akik vásárolhattak is lakást az önkormányzattól: Veres László, az előző önkormányzati ciklus fideszes képviselője az általa bérelt 90 négyzetméteres ingatlant vette meg 9,6 millió forintért. A korábbi fideszes alpolgármester lánya pedig 8,7 millió forintért, a piaci ár töredékéért jutott hozzá egy hetvenkét négyzetméteres lakáshoz.

Bár Bácskai János polgármester korábban nem találta aggályosnak és összeférhetetlennek, hogy a Fidesz–KDNP politikusai fillérekért jutottak lakáshoz, most azonban mégis változtatnának a szabályokon. A Magyar Nemzet úgy tudja: már el is készült egy új lakásgazdálkodási koncepciót előkészítő dokumentum, amely megalapozhatja egy új lakásbérlésekről szóló rendeletet.

Ferencvárosban is áron alul szórják maguknak az önkormányzati lakásokat a fideszesek

Nemcsak az I. kerület fideszes polgármestere bérel áron alul önkormányzati lakást, a Magyar Nemzet Ferencvárosban is hasonló esetekre bukkant.