Képzelje el, ahogy Ön is feltételeket szab azért, hogy jövőhéten is megdolgozzon a fizetéséért

Ez az, ami nagyon jól megy Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselőnek.

Az MSZP-től 2010 óta már számtalan alkalommal láthattuk, hogyan mondanak nemet a munkavégzésre: parlamenti frakciószinten tudtak távol maradni csupán azért, mert úgy érezték, feladataik elvégzésében szándékosan akadályozza őket a Fidesz-KDNP.

Míg mások inkább beleálltak a legnehezebb harcokba is - gondoljunk csak a jelenléti- és felszólalási rekordokat döntő Jobbikra -, az MSZP-nél általánossá vált, hogy mindenféle kibúvókat keresnek a munka alól, mialatt a tiszteletdíjak felvételét már kevésbé vétózzák meg.

Horváth Csaba kedden közleményt adott ki arról, hogy Bánki Eriktől, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának fideszes elnökétől meghívót kapott a Gazdasági bizottság 2017. február 28-i ülésére, ahol a 4-es metró korrupciós ügyeiről is szó esne.

A fővárosi képviselő azt írja, a bizottság ülésén két feltétel teljesülése (!!!) esetén áll módjában (!!!) megjelenni.

Az egyik, hogy legyen ott Tarlós István főpolgármester is, mert neki legalább ugyan annyi köze van a metróberuházáshoz, mint neki volt régen, amikor még főpolgármester-helyettes volt. A második feltétele, hogy Bánki Erik kérjen tőle bocsánatot (!!!), amiért egy sajtótájékoztatón az ő és a szocialisták felelősségét firtatta a metróberuházás kapcsán.

Horváth Csaba azt írja, ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor

„úgy tekintem, hogy a Gazdasági bizottság ülése csak egy politikai színjáték része, amelyben én nem kívánok részt venni”.

Úgy tűnik, az MSZP-nél még mindig nem értik, hogy ha a szavazóik megbízatást, azaz pénzzel járó munkát adnak nekik, akkor azért dolgozni is kéne, nem csak rinyálni.