Buzizás után illegális bevándorlókkal folytatódik a parlamenti szezon

Reméljük, ma kulturáltabb lesz a kormány.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezután indul a vita majd szavazás a közigazgatási perrendtartásról szóló törvényjavaslatról, amelynek egyes rendelkezéseit az Alkotmánybíróság korábban alaptörvény-ellenesnek találta, miután a köztársasági elnök a testülethez fordult.

A parlamentnek döntenie kell a kormány azon javaslatáról is, amely húsz különböző hatósági eljárási díj eltörléséről, továbbá az alapvető jogok biztosa jövő nemzedékek érdekeit védő helyettesének személyéről is.

A szavazásokat követően kezdődhet vita a kormány jogi határzárat szigorító javaslatáról, amelynek egyik legfontosabb változtatása az lehet, hogy az illegális bevándorlóknak egészen addig az országhatáron lévő tranzitzónában kell várakozniuk, amíg menekültügyi kérelmüket jogerősen elbírálják.

Szerdán több nemzetközi szerződés kihirdetését, valamint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015-ös beszámolóját tárgyalják majd a képviselők.

Az Országgyűlés első idei ülése jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejeződik be.

Reméljük a kormányból ezúttal senkit sem ragad el úgy a hév, mint tegnap Orbán Viktor miniszterelnököt, és nemtelen sértegetés helyett érdemi vitára is sor kerülhet.

Orbán Viktor egyik első dolga volt, hogy lebuzizza Vona Gábort

Az országgyűlés tavaszi ülésszaka Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával vette kezdetét. A kormányfő egyik első dolga - a sikerpropaganda pufogtatásán és az új nemzeti konzultáció bejelentésén túl - az volt, hogy az ellenzéknek adott válaszában, a habonyi médiagépezet által terjesztett hazugságokkal egybevágóan, burkoltan homoszexuális vonzódással vádolja meg a Jobbik elnökét.