Fegyverkereskedő a parlamentben? Cáfolja a Jobbik a Magyar Idők állításait

Annyi történt, hogy a Jobbik két munkatársa megbeszélést folytatott egy német hetilap kiadójának vezetőivel.

Nem képviselők, hanem a Jobbik két asszisztense fogadta tavaly tavasszal a Parlamentben a német Compact magazin kiadójának két vezetőjét, Kai Homilius kiadóigazgatót és Mario Rönscht, a hetilap marketingesét – írja a Jobbik szerdai sajtóközleményében.

A Magyar Idők állításaival ellentétben Vona Gábor egyáltalán nem ismeri és soha nem is találkozott Mario Rönschsel, valamint természetesen nem is hagyta jóvá a két német férfi beléptetését. Vagyis annyi történt, hogy a Jobbik két munkatársa megbeszélést folytatott egy német hetilap kiadójának vezetőivel.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a Compact egyébként előszeretettel állítja be pozitív példaként a magyar kormány politikáját, a lap főszerkesztője a Demokratában méltatta Orbán Viktort, Schmidt Mária pedig interjút adott a Compact magazinnak.

Jobbik szerint munkatársai nem tudtak és nem is tudhattak a találkozó előtt semmilyen Rönsch elleni eljárásról, ha a magyar hatóságoknak feladata lett volna, nyilván Kövér László őrsége sem engedte be volna őket az Országházba.